1. Informationssøgning og - indsamling
1.1. Lego NXT er et godt redskab til dataopsamling. Eleverne kan tage NXT'en med i felten og måle temperaturer, lås, pH-værdier, hastighed, lyd mv.
1.1.1. Aktiviteter?
1.1.2. Organisering?
1.2. Menneskets samspil med naturen
1.2.1. Webquest om ethvert emne der kan indeholde interessekonflikter
1.3. Pasco er et avanceret redskab til dataopsamling
1.4. Den nære omverden
1.4.1. Undersøgelse af et vandhul: Brug mobiltelefonen til at tage billeder af de fundne smådyr og sæt det sammen i et skalprogram, så det formidles til andre personer. (ejeren af vandhullet) - brug evt. http://www.vandtjek.dk/
2. Produktion og formidling
2.1. Arbejdsmåder og tankegange
2.1.1. Fotorapporter ved hjælp af film og video med mobiltelefon, som sættes ind i programmer som powerpoint-photostory-mv. På den måde bidrager det til en opkvalificering af Den naturvidenskabelige Arbejdsmetode. Efter forsøget/undersøgelsen laves 'rapporten' elektronisk og bliver på denne måde dynamisk og giver grundlag for ny hypotese og afprøvning.
2.1.2. Voicethread.com kan bruges til videndeling, formidling af egne og andres data. Man kan bruge tekst, tale, webcam, "doodling", billeder, foto m.m.
3. Analyse
4. Kommunikation, videndeling og samarbejde
4.1. Google Docs kan bruges til dokument-udveksling mellem elever og lærer. Eleverne kan skrive i de samme dokumenter og dele deres færdige produkter med læreren.
4.2. Den nære omverden
4.2.1. Eleverne tager billeder af deres lokalområde og deler dem på Google Maps
4.2.2. Beskrive planter og dyr samt forklare deres funktioner, livsbetingelser og samspil med omgivelserne
4.2.2.1. I en VoiceThread vises en række billeder af fugle, og eleverne skal beskrive dem med de rigtige terme, som derved trænes og gøres aktive i elevernes sprog. http://voicethread.com/share/620896/